[../Cevennen-vakantie-frankrijk.htm]

cevennen.be
 


B&B chambres d'hote 
B&B gite d'etape 
Campings

Doe vakantie

Home

Hotel-restaurants, auberges
Makelaars Onr. goed
Outdoor, sport

Streekproducten

Toeristenbureaus
Vakantiehuizen
Vakantiecentra
Bezienswaardigheden


Cevennen
Causses
Gorges du Tarn
Mont Lozère
Gorges de la Jonte
Mont Aigoual


Languedoc Roussillon
Occitanie Pyrenees Mediterrannee
Zuid-Frankrijk

flora, fauna
Vale gier - index flora en fauna causses-cevennes.com
architecture
Architectuur
wandelen
Wandelen Cevennes parc National
streekproducten

 

Causses & Cevennes
video unesco candidatuur : 

UNESCO wereld erfgooed
agropastoralisme

the Causses and Cevennes, a Mediterranean agropastoral Landscape 

Wandelen in de Cevennes.en omstreken . . .
De Cevennes bieden voor elk wat wils... rust, ongerepte natuur, onvergetelijke landschappen, beschermde en zeldzame flora en fauna, grote diversiteit aan wandelingen, cultuur, een pakkende geschiedenis en zeer divers erfgoed... 
Hier  kunt U 3 zeer verscheiden en interessante entiteiten bezoeken : de valleien van de Cevennes, met ruig relief, kastanjebomen en een in terassen aangelegd landschap... ;de weidse hoogvlaktes, de Causses begrensd door diepe canyons : de Gorges du Tarn en de Gorges de la Jonte.. met als twee trouwe granieten wachters de imposante Mont Aigoual en Mont Lozère... 

Regio 
Cevennes National Park

Ter situering
Causse Méjean
Cevennen
Gorges du Tarn
Gorges de la Jonte
Causse de Sauveterre
Causse Noir
Mont Aigoual 
Mont Lozère

Het Cevennes nationaal park heeft een aantal interessante  wandelingen; Op het vertrekpunt van elke wandeling vindt U een folder met uitleg over de wandeling en informatie over architectuur, landschap, flora, fauna, geschiedenis, etc...

Fontein in Barre des CévennesSentier du paysage de Barre des Cévennes 3 km: verkenning van het dorpje Barre des Cévennes, haar geschiedenis, architectuur geologie, religie en omringende landschappen.

Barre des Cévennes, met een rijke en bewogen geschiedenis ligt beschut onder de Castelas, een grote rotsformatie.
De hoofdstraat met vele kleine zijdelingse steegjes en fonteinen wordt u beschreven aan de hand van een kadasterkaart uit 1826.
De route leidt u via fonteinen naar de moestuinen, van de protestantse naar de katholieke kerk, over de vroegere heinde en ver beroemde marktpleinen en panoramische vergezichten (de Can noire, vallei van Malzac).
Ook is er aandacht voor de vogels, de planten, rots-soorten, weilanden en bossen.

Sentier de la Roquette ( 2,5 km) à Molezon verkenning van de hoge Cévennes: architectuur, organisatie van een gehucht, het terrassen-systeem, de kastanjeboomgaarden, de bijenkasten en de geschiedenis van het protestantisme.
Vanaf de D 983, Ste Croix Vallée Française - Barre des Cévennes rechtsaf slaan, een klein weggetje bij het verlaten van Pont-Ravagers. Na ongeveer 5 km parkeren aan de rechterkant. Vertrekpunt vlakbij de molen tussen Ste Croix Vallée Française en Trabassac. Beschrijvende folder beschikbaar op de parkeerplaats.

De Vallei  van Trabassac.
Vanaf de molen tot aan het geheel van architectuur, halverwege de berg, is het de moeite om de omgeving van het boeren gehucht (mas cévenol) te verkennen, om de verschillende elementen en hun samenhang te ontdekken.

Kastanjehouten bijenkorven.Het pad stijgt tussen rotsen en kastanjeboomgaarden, steekt een frisse bergbeek over, passeert een broodoven en oude bijenkasten uit vervaardigde boomstronken...
Het bestijgt de terrassen tussen twee stenen muren onder steeneiken.
Bovengekomen ziet men de leistenen gebouwen en de cévenolse protestantse graven met 2 rechtopstaande leistenen en een cyprès, symbool van de vlam van de eeuwigheid.

Ook te Molezon : la Magnanerie de la Roque
: (-zijderups-houderij) " le fil de la mémoire"-( "de draad van de herinnering") imposant gebouw, gemaakt voor het houden van zijderupsen  (magnans) klik hier voor de franse beschrijving

Sentier de la tour du Canourgue: (het pad van de Canourgue-toren) overblijfsel van een verdedigingssysteem uit de XIIe eeuw, dat gefunctioneerd heeft tot de  XVe eeuw.
(rook-)Signaal-torens in een netwerk strekkende van Anduze tot Florac. Het 3 km lange pad, (1uur) voert u door een verlaten gehucht en behandelt meerdere themaas.
Parkeren aan de route départementaal tussen Ste Croix Vallée Française en Barre des Cévennes, vlakbij kasteel du Mazel. Beschrijvende folder beschikbaar op de parkeerplaats.

In de schaduw van steeneiken voert het pad naar de ruines van een verlaten dorp en klimt vervolgens naar het rotspunt waar de gerestaureerde toren van het Castrum de Canourgue (eind XIIe, begin XIIIe siècle)een fraai uitkijkpunt domineert. De middeleeuwse kastelen waren behalve ter defensie ook een prestige  kwestie.
Achter de defensie-sleuf (soort slotgracht), komt u bij de overblijfselen van de fundamenten van het gewezen kasteel ...
Grondplan en middeleeuwse taferelen te bezoeken in de toren.

Terroirs & nature du Sud Massif Central

 
Kanoën in de
GORGES DU TARN :

Kanoen in de Gorges du Tarn

Meer informatie over : 
> wegenkaart cevennes
> wandelen


traditionele a
rchitectuur
zuid Centraal  Massief
 

Ontdek het Cévennes Nationaal Park 
Wandelpaden 
Ecomusea

Niet iedereen is een geweldige stapper; daarom heeft het Parc National des Cévennes er voor gekozen u middels  een handleiding ter plaatse de verschillende juweeltjes van het Cévenolse erfgoed zelf te laten bezoeken. 

Bij het vertekpunt van elke wandeling kunt u een route-beschrijving met gedetailleerde informatie pakken. 
De interessante plekken van het "écomusée" liggen verspreid in het landschap, dààr waar ze zijn gecreeerd,
In het voorjaar en de herfst, maar vooral in de zomers biedt het Park gratis thema wandelingen met gespecialiseerde gidsen, geinspireerd op natuur en traditie : het zogenaamde Festival Nature

Parc national des Cévennes
PNC - BP 15,
48400 Florac, Frankrijk
tél 04 66 49 53 00


Vakantie Cevennen
Frankrijk

Frankrijk begint hier ...flora & fauna


boutique online 
Cevennes streekproducten

boutique-cevennes.com 

jam, paté, wijn, honing, kruidenthee,cadeaux.  . . .
et encore . . .

[../cevennes-nederlands.htm]